5 tips om jouw interieur te stylen!

Bruuts-tafel-rond-lara-banister-leg

Ben jij op zoek naar inspiratie om jouw interieur te stylen? Hieronder delen we 5 tips die jou kunnen helpen bij het creëren van een persoonlijke en sfeervolle omgeving.

1. Ga voor een minimalistische basis

Door gebruik te maken van een minimalistische basis, kan jij jouw interieur op honderden manieren een persoonlijke touch geven. Het draait hierbij om het gebruik maken van strakke lijnen, ingetogen kleuren en eenvoudige vormen, waardoor je jouw interieur een rustige uitstraling geeft.

2. Maak gebruik van verschillende lichtbronnen

Licht is op te bouwen in ‘laagjes’. Door dit te doen wordt jouw huis ruimtelijker en interessanter. Vaak begin je met spotjes en deze zijn aan te vullen met onder andere tafellampen, kaarsen en hanglampen. Hierdoor wordt het interieur van jouw huis, sfeervoller en gezelliger.

3. Kies voor een echte eyecatcher!

Een echte eyecatcher kan jouw interieur meer een karakter geven. Dit zorgt ervoor dat je oog meer aandacht geeft aan één bepaald ding. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een open haard of opvallende bank of tafel.

4. Houd je interieur persoonlijk

Zoals je bij tip 1 al hebt gelezen, kun je door gebruik te maken van een minimalistische basis, inspelen op een persoonlijke touch.

Je kunt deze persoonlijke touch versterken door het gebruik van een eclectische mix van patronen en texturen.

Om dit nog verder te versterken kun je mooie foto’s, zelfgemaakt schilderij, of een item dat speciaal voor jou is ophangen of neerzetten. De bedoeling van je interieur persoonlijk houden is een ruimte creëren, waar jij je goed bij voelt.

5. Geef je meubilair de ruimte

Mensen zetten vaak hun meubels te dicht op elkaar, wat kan leiden tot een overvolle uitstraling. Door je meubels meer ruimte te geven, creëer je een gevoel van ruimtelijkheid en vermijd je het ‘volgepropte’ uiterlijk. Als je je meubels bijvoorbeeld iets verder van de muur afzet, zoals je bank, lijkt de kamer direct een stuk groter.

Wil je meer inspiratie op doen? Neem dan eens een kijkje in ons ruime assortiment en laat je inspireren door onze vele producten!