Urban Cotton Wandkleed

Met een Urban Cotton wandkleed van de Onlinewoonwinkel.nl kan je jouw huis helemaal afstylen. Urban Cotton is ontstaan in Amsterdam Noord. Met de ontwikkeling en productie van deze wandkleden willen ze de kunstsector ondersteunen. De wandkleden van Urban Cotton zijn dan ook ontworpen door diverse creatieve kunstenaars.  Met de designs van Urban Cotton verwelkom je een creatieve en innovatieve sfeer in ieder vertrek. Bijkomend voordeel is dat de wandkleden ook een akoestische effect hebben, ideaal om op te hangen in een ruimte waar het te veel galmt.

Bekijk hier de gehele Urban Cotton Collectie

 

Katoenen wandkleed

100% biologisch

Een wandkleed is een unieke wanddecoratie, net even wat anders dan een schilderij of poster. De wandkleden van Urban Cotton zijn gemaakt van stof, wat de ruimte een warme uitstraling en unieke look geeft.  Urban Cotton onderneemt duurzaam en dit zie je terug in hun producten. De katoenen wandkleden zijn gemaakt van 100% biologisch katoen. Dit houdt in dat het katoen is geteeld zonder het gebruik van landbouwgif als pesticiden.

 

Urban Cotton wandkleed – At the Hairdresser

 

Elk wandkleed van Urban Cotton heeft een eigen verhaal. Kies bijvoorbeeld voor een industriële look met wandkleed Urban Cotton At the Hairdresser.  Deze foto is gemaakt door fotografe Anita Spooren. Hierop zijn 3 kappersstoelen te zien in een verlaten pand. Dit wandkleed geeft jouw interieur extra karakter!

Kenmerkend voor een industriële stijl zijn robuuste materialen zoals beton, metaal en onbewerkt hout. De muren die afbladeren op dit wandkleed, past dus perfect in deze stijl. De foto bevat structuur, terwijl het beeld in zijn totaliteit rustig oogt. Als je in je eigen woning geen bakstenen muur hebt, kan je met dit kleed heel wat karakter toevoegen!


Urban Cotton wandkleed – Amsterdam Andreas

 

Wandkleed Urban Cotton Amsterdam AndreasWil jij Nederlands trots met een aaibare velvet touch in jouw huis? Ga dan voor het wandkleed Urban Cotton Amsterdam Andreas. Dit wandkleed is gemaakt in een chique stof; fluweel. Met fluweel geef je je huis een elegante en chique touch en creëer je tegelijkertijd toch een moderne uitstraling.

Deze afbeelding is gemaakt door beeldend kunstenares Lilian van Veen. Dit ontwerp is geïnspireerd op de kanten kragen die zijn geschilderd door Rembrandt en die zijn getransformeerd in Andreas-kruisen van kant. Het Andreaskruis is ook een deel van het wapenschild van Amsterdam. Hier staan ze voor deze 3 waarden: Heldhaftig, vastberaden, barmhartig.

Dit wandkleed past goed in een klassiek modern interieur. Deze interieur stijl kent luxe en rijke materialen, zoals fluweel, messing en marmer. De uitstraling is rijk, er is symmetrie, orde en harmonie. Ook is er een tikje romantiek. Allerlei elementen die je in dit wandkleed terug ziet.

Tip! Wil je deze stijl ook doortrekken in je meubels? Bekijk dan ook eens de UrbanSofa banken collectie op Ten Cate Wonen en Slapen. 


Urban Cotton wandkleed – To Make My Point

 

Wandkleed Urban Cotton To-make-my-point“Het leven is een aaneenschakeling van veranderingen in vorm.”

Fotografe Simone Boon heeft een foto gemaakt die slechts een fractie van een moment weergeeft. Haal dit moment in huis met het UrbanCotton Wandkleed To Make My Point. Gemaakt van 100% biologisch katoen.

Het is een dynamisch beeld met beweging en onscherpte. Dit maakt het werk haast abstract. Dit wandkleed is daarom open voor interpretatie, het gaat om de emotie die jij hierin ziet. De prachtige rode kleuren vullen elke ruimte vol warmte.

Het kleed past dan ook goed in een modern interieur. Dit interieur kenmerkt zich door de minimalistische en lichte stijl. Wil je deze stijl echt goed neerzetten? Een modern interieur bevat de juiste mix van verschillende materialen plus sprekende details.

Het UrbanCotton Wandkleed To Make My Point is zo’n statement. Het wandkleed heeft een tijdloos beeld en een verfrissend effect op ieder interieur. Bij het zien van de kleur rood gaat ons hart sneller kloppen!